Stamboomzoeker.nl Inloggen
Stamboom aanmelden
Gegevens wijzigen
Stambomen   Links   Google aangepast zoeken   Nieuws   Forum   Handleidingen   

VoornaamAchternaam (verplicht)MethodeGeboren tussenGeboorteplaats
en
Zoekhulp
Recent gezochte achternamen:
bierhaus, booi, linda, schiphouwer, snelleman, sweed, van cauwenbergh, van der weele, verkuien, zoetemelk


FAQ

Waarom zou ik Stamboomzoeker.nl gebruiken om te zoeken? Ik kan toch ook zoeken via Google of andere zoekmachines?

Er is een aantal redenen waarom zoeken via Stamboomzoeker.nl handiger is.

  1. Bij Google en andere zoekmachines kunt u alleen zoeken op paginainhoud, waardoor u veel irrelevante zoekresultaten te zien krijgt. Want zo'n zoekmachine weet het verschil niet tussen voornaam, achternaam of plaatsnaam, zo'n zoekmachine weet niet of de gezochte zoektermen op 1 persoon betrekking hebben of alleen maar toevallig op 1 pagina voorkomen en zo'n zoekmachine kan niet rekenen met jaartallen. Op Stamboomzoeker.nl kunt u gericht zoeken op persoonsgegevens (voornaam, achternaam, geboortejaar en geboorteplaats) en kunt u perioden instellen waarbinnen u wilt zoeken.
  2. Google en andere zoekmachines indexeren de pagina's van stamboomwebsites niet volledig. Het varieert van zo'n 10 tot 80 procent. Stamboomzoeker.nl indexeert stambomen wel volledig, afgezien van een eventueel privacyfilter dat gebruikers kunnen instellen.
  3. Google en andere zoekmachines indexeren stamboomwebsites (stukje bij beetje) meestal niet meer dan 1 keer per jaar. Stamboomzoeker.nl doet dat 1 keer per maand, alles in 1 keer. De index van Stamboomzoeker.nl is dus actueler dan van gewone zoekmachines.
  4. Stamboomzoeker.nl geeft bezoekers die dat willen een bericht per email wanneer er nieuwe resultaten gevonden zijn voor een bepaalde zoekopdracht. U hoeft dus niet zelf steeds te kijken of er nieuwe gegevens zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, Stamboomzoeker.nl heeft één nadeel. Stamboomwebsites moeten handmatig aangemeld worden en daardoor zijn nog lang niet alle stamboomwebsites doorzoekbaar. Maar u kunt zelf meehelpen dit nadeel op te heffen door ook uw stamboom aan te melden.

Algemene vragen

Vragen van zoekers

Vragen van stamboomeigenaren

English Nederlands

TIP: een zoekfunctie voor uw eigen website.

Family Tree PHP - publiceer je Gedcom-bestand
Home | FAQ | Stamboom aanmelden | Gegevens wijzigen | Statistieken | Tools | Disclaimer | Cookies | Contact
© 2006-2017 Gerrit Veldman